collage 848542 640
       

                                                                Praktijk
Sound and Silence

   Stilte, ruimte en klank als basis voor heling

 

WEB NO Dutch Weoffer.Stamp 2016

 

In mijn praktijk hanteer ik de leidraad infectiebestrijding Covid19 vanuit het CAM veld.

 

Neuro-feedback is een geavanceerde methode van hersenfitness. Neurofeedback haalt het beste uit jezelf.
Neurofeedback training optimaliseert hersenfuncties en verbetert de samenwerking tussen linker en rechter hersenhelft. In deze tijden van stress, jachtig leven en veeleisende omstandigheden, kan neurofeedback de rust en ruimte in uw hoofd herstellen.

Door het rainen van de verschillende hersengolf-frequenties (delta, theta, alfa, beta, gamma) te trainen, kan er verbetering optreden bij klachten gerelateerd aan:

 • ADHD, c.q. Nieuwetijds kinderen en volwassenen
 • Dyslexie
 • PDDNOS
 • Autistische stoornissen
 • Slaapproblemen
 • Angststoornissen
 • Gedragsproblemen
 • Leerproblemen
 • Concentratie problemen
 • Migraine
 • Depressie
 • Burn-out
 • Hersentrauma's
 • Fybromyalgie
 • ME/CVS
 • Epilepsie
 • Post-Traumatisch Stress Syndroom
 • Verslavingen
 • Tourette syndroom
 • Het moeten leveren van topprestaties (Peak Performance)
 • HOE WERKT NEUROptimal 3.0 professional?

  Tijdens een training zit U in een gemakkelijke stoel en kijkt naar een film en/of luistert naar muziek. Via apparatuur worden Uw hersengolf-frequenties geregistreerd. Als er sprake is van instabiliteit volgt er een feedback moment. Dit houdt in dat beeld en geluid een fractie van een seconde stilvallen. Dit zorgt ervoor dat het zenuwstelsel zich gaat reorganiseren, zodat beeld en geluid weer doorgaan. Dit is een onbewust proces. U hoeft zich er niet voor in te spannen, het gebeurt vanzelf. Het is wel mogelijk dat u zich na de sessie moe voelt of honger hebt. Dit komt door de inspanning die de hersenen toch moeten doen door de training.

  Deze methode werkt holistisch, met andere woorden: de hele mens wordt betrokken bij het helingsproces. Resultaten worden geboekt op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak en zijn over het algemeen blijvend van aard. Sommige mensen vinden het prettig om geregeld herhaalsessies te doen. Dit kan bijvoorbeeld 1x in de 1 of 2 maanden, maar dat is niet voor iedereen nodig.
  Neurofeedback brengt U om meer in contact te komen met Uw intuïtie en Uw oorspronkelijke kern.


  Hoe vaak is training nodig?

  Al naar gelang de klachten zijn gemiddeld 10-40 trainingen nodig. Sommige klachten zijn eerder verholpen. Een klacht die in de loop van het leven is ontstaan zal minder trainingen nodig hebben dan klachten die vanaf de geboorte aanwezig zijn. Soms is het wenselijk om nadien af en toe nog eens een onderhoudssessie te doen.

  Er wordt in principe 1-2x per week getraind; dit geeft de beste resultaten. 

  Indien nodig zullen andere natuurgeneeskundige methodes ingezet worden ter ondersteuning van het herstel. Te denken valt hierbij aan bloesemtherapie, kinesiologie (bijvoorbeeld voor het uittesten van de voeding) en cranio-sacraal therapie. De combinatie van neurofeedback training, cranio sacraal therapie en muziekwaterbed therapie is erg gunstig gebleken voor mensen met ernstige klachten.

   

  Privacy verklaring: hier leest u hoe we omgaan met uw persoonlijke gegevens binnen onze praktijk. 

  Heeft u een klacht? Graag bespreek ik die dan met uzelf. Komen we er samen niet uit, dan kunt u zich melden bij Quasir, de organisatie van klacht- en tuchtrecht waar mijn praktijk bij is aangesloten. www.quasir.nl .

   

  Tarieven

  Training Sessie:

  € 60,- per uur
  € 70,- per uur neurofeedback in combinatie met cranio sacraal therapie

  Bij een sessie van 45 minuten wordt 75% van het uurtarief in rekening gebracht.

   Consulten neurofeedback en cranio sacraal therapie vallen onder de aanvullende vergoeding bij de meeste zorgverzekeraars. Vraag dit na bij uw eigen verzekering.

  youtube

  foto brein

  Nieuws!

  Neurofeedbacktraining zorgt voor verbetering van cognitieve achteruitgang bij 90% van de onderzochte patiënten die aan deze bijwerking van chemokuren lijden.  Dit is gebleken uit een studie van "The Applied Brain Research Foundation of Ohio".Een nieuwe studie naar de effecten van Neurofeedback laat zien dat er hoop is voor mensen die lijden aan de gevolgen die ontstaan zijn na chemokuren, namelijk "chemo-brein".

  Het Zengar Institute Inc. kondigde 15-05-2013 de resultaten aan van een gelijkwaardige studie waarin de effecten van NeurOptimal® bij patiënten die lijden aan post-kanker cognitieve achteruitgang, oftewel  "chemo- brein". Het onderzoek, wat door het Applied Brain Research Foundation of Ohio werd uitgevoerd, laat een verbetering zien bij 91% van de deelnemers, deze deelnemers maakten allemaal gebruik van het NeurOptimal® systeem voor neurofeedback. 21 Van de 23 delnemers meldden dat zij volledig vrij waren van cognitieve achteruitgang of "mental fog" welke gewoonlijk wordt geassocieerd met chemokuren.  

  De resultaten van dit onderzoek werden op 12 april 2013 gepubliceerd in het professionele onderzoeksmagazine "Integrative Cancer Therapies". Nagenoeg iedere deelnemer boekte vooruitgang en raakte klachtenvrij. "De uitkomsten waren verrassend en iets om dankbaar voor te zijn" aldus onderzoeksdirecteur Jean Alvares. Dit liet zij weten aan de "Cleveland Plain Dealer" (grote krant in Ohio) eerder deze week. De ontwerper van het neurofeedbacksysteem, Zengar Institute Inc. gaf de resultaten vrij via haar uitvoerend directrice Samantha Diavatis. "De resultaten zijn mooi, maar achter deze cijfers ligt het feit dat ons systeem ervoor heeft gezorgd dat er een enorme klachtenvermindering voor deze groep mensen is gekomen. Het heeft hen geholpen om hun cognitieve achteruitgang te stoppen en zelfs doen omkeren of verdwijnen", aldus Samantha.

  Niet minder dan 70% van de patiënten die een behandeling tegen kanker ondergaan ervaren een achteruitgang van  cognitieve vermogens als bijwerking. Hierbij gaat het om een afname van geheugencapaciteiten, verlies van verbale vermogens (niet vloeiend uit de woorden kunnen komen), angstaanvallen of depressie. Hoe het komt dat het "chemo-brein" ontstaat is nog niet bekend, wel is dit gegeven een onderwerp van interesse geworden binnen de medische wetenschap.

  Het  NeurOptimal® neurofeedbacksysteem wat tijdens de studie werd gebruikt is niet dusdanig veranderd of aangepast om specifiek te werken met het chemo-brein. Ook is de software niet speciaal ingesteld om bepaalde targets of gebieden aan te raken om cognitieve problemen te helpen verbeteren. In plaats daarvan is het zo dat het unieke concept van NeurOptimal® de hersenen in hun natuurlijke richting laat kijken zodat het brein de achteruitgang zelf kan gaan corrigeren, los van de oorzaak van die achteruitgang. Hieruit komt voort dat NeurOptimal® neurofeedback effectief kan zijn bij een brede range van klachten en problemen dan alleen  bij de bijwerkingen van chemokuren.  Even voorstellen 

  Liesbeth gr

  Mijn naam is Liesbeth Schroen en ik werk als o.a. neurofeedbacktrainer in De Vlindertuin.
  Naast deze activiteit ben ik cranio-sacraal, muziekwaterbed en harp therapeute en Reiki master. In 2005 geleden maakte ik kennis met de neurofeedbacktraining. Ik heb hiermee positieve ervaringen opgedaan in mijn praktijk. Wat mij erg opviel was dat je met deze training op een onbewuste en prettige manier (luisteren naar muziek en/of kijken naar een film) kon werken aan een optimalisering van de hersenfuncties, waardoor problemen konden verminderen of zelfs verdwijnen. Zeker ook  voor kinderen is dit een ideale manier om aan hun balans te werken, zonder dat ze zware therapieen hoeven te volgen, al geldt dit argument net zo goed voor volwassenen.

  Soms is het herbeleven van trauma's niet relevant. De hersenen kunnen zich gemakkelijk aanpassen en nieuwe patronen aannemen (flexibiliteit van de hersenen). Voor deze problemen is neurofeedbacktraining een geschikte manier om klachten te verminderen of op te lossen. Het verleden hoeft niet steeds het heden te belasten. Er komt daardoor meer ruimte/energie voor groei naar de toekomst toe.

  Natuurlijk is neurofeedbacktraining ook voor andere omstandigheden zoals hierboven beschreven een uitstekende manier om aan uw klachten te werken. Ieder stel hersenen is in staat om zich te optimaliseren.
  Als u wilt weten of het ook iets voor u is, neem dan gerust contact met mij op.

  Naast de neurofeedbacktraining bied ik ook vanuit mijn praktijk andere natuurgeneeskundige disciplines aan. Deze kunnen waar nodig aanvullend ingezet worden tijdens de trainingsweken.
  Het resultaat wordt hierdoor in positieve zin beinvloed.

  RBCZ logo voor lichte achtergrond transparant          VBAG logo final transparant KLEIN

   

  Boek Neurofeedback 
  In dit boekje wordt een duidelijke en begrijpelijke uitleg gegeven over wat neurofeedback is, welke methodes er zijn en hoe ze werken. Tevens komen trainers en cliënten aan het woord.

  Het voorwoord is geschreven door Val Brown, de ontwikkelaar van de Zengar methode en Tom Doveren, kinderpsychiater.

  Het boekje is uitgegeven door uitgeverij Ankh Hermes in de vorm van een 'ankertje'.
  Dit zijn kleine handzame en goedkope boekjes waarin informatie over een bepaald onderwerp op een voor ieder begrijpelijke wijze wordt uitgelegd.

  Het boekje is te bestellen bij uitgeverij Ankh Hermes; bij elke boekenwinkel en via Internet zoals bij bol.com.
  ISBN 978-90-202-0290-8

  nfb boekje

  www.soundandsilence.info

  Voor meer informatie en/of een afspraak kunt U contact opnemen met

  Liesbeth Schroen 06-18257160

  De Vlindertuin Centrum voor Helende Kunsten
  St. Antoniusstraat 45,
  6093 GB Heythuysen


  Email aan Liesbeth


  LINKS:

  Meer informatie over

  Neurofeedback Training

  Zengar