PRE SCHOOL INTRODUCTIE IN HARP THERAPIE

Deze extra module van de IHTP is bedoeld om studenten te laten kennis maken met de werkwijze van de IHTP en evetueel als opstap in te zetten om aan de opleiding te gaan beginnen.
Ook om de techniek van het harpspelen eerst goed te leren kennen en oefenen is dit een goede gelegenheid om ervaring op te doen.
Iedereeen die belangstelling heeft is uitgenodigd, ook als je de opleiding niet wil starten, maar graag wil ontdekken of (intuitief) harpspelen iets voor jou is.

De ervaring heeft geleerd, dat het nuttig is, om beginners en intermediates op de harp, een specifieke praktische handleiding aan te bieden, hoe en wat te oefenen om de harp-spel vaardigheden in de context van harptherapie optimaal te ontwikkelen. Welke oefeningen en hoe men die best kan gebruiken, om vlot, ontspannen, enz…te improviseren en stukjes aan te leren. Het zich het spelen zo eigen te maken ,dat men in staat is, tijdens het spelen ,techniek los te laten ,en de nodige aandacht te kunnen geven aan “what is willing to meet me”, en wat gebeurt bij de ontvanger, zonder geblokkeerd te raken in het harpspel….

Hiervoor wordt jaarlijks een 2-daagse georganiseerd, die als een kennsimaking werkt om de benadering van de IHTP te leren kennen.

Een indeling in 2 groepen wordt gemaakt:

-Groep 1: “dummies”, die nog nooit harp speelden, en mensen die “net” begonnen zijn met harp spelen en voor diegenen die minstens een jaar harp spelen/les volgen, en horen tot categorie “beginners-intermediates”

- Groep 2: gevorderden en advanced harpspelers            

Kosten: 175 euro

Eten: wanneer gewenst is er de mogelijkheid om vegetarisch te lunchen en te dineren voor 35 euro per dag. 

Opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Docenten: Lies Joosten en Margaret Forrest        
                

 

 Meer informatie over de IHTP is te lezen op www.harptherapycampus.eu of www.harptherapycampus.com .

Margaret

Jan