ruimte   plaats   plek   nabijheid   verbinding   verwantschap   heling

De Vlindertuin te Heythuysen 2024. Aankondiging van een zweethut / inipi ceremonies met de wisselingen van de seizoenen  met een kring van mannen en vrouwen.
             
Zweethut HW3

Een inipi ceremonie op een overgang van de winter naar de lente van 10 op 11 maart 2024       
Deze ceremonie heeft als een accent een overgang van de winter naar de lente. Het is een periode met minder daglicht en langere momenten van donkerte. Er is een gezegde die over de winter spreekt, dat het een periode is dat de aarde en de natuur haar adem inhoudt. En in de aarde en de natuur sluimert een eerste groei. Het is een periode dat uitnodigt tot kijken, bezinnen, schouwen, herijken. De inipi ceremonie is een gelegenheid van reinigen, zuiveren en verbinden, ondersteund door een donkerte, de warmte van de stenen, in een kring  van medeverwanten. Wat gebeurt er innerlijk, met wat kom je in aanraking wat eveneens voor mij geldt. Er zijn momenten van gezamenlijk zingen, in stilte  zijn, het delen met elkaar en wat nog verder gebeurt en aanwezig is bij jou, bij mij.  Deze ceremonie is en biedt een gelegenheid om nog eens nader te kijken en te schouwen. Naast dit is er heden ten dage een samenleving in de wereld aan het ontstaan met omstandigheden die een ingrijpende werking hebben op menig mens: waar sta je en waar sta ikzelf, wie of wat ben je en wie en wat ben ik in dit alles en in het leven?  

Het Noorden  Het noorden: het gebied waar het zuivere licht is, de zuiverende wind vandaan komt; vernieuwing   

I am the North. I am the peace that comes to all you in time. See me now, hear me now, and share this treasure . Should you visit with me, you would find strength of knowledge, the sure footedness dsown by those animals who live in the North. I live in a place of endings and beginnings, of chance at the core. I wish for you to know your way to me, that you may be made wise, and strong on the pass you follow,  beginnings, of chance at the core. I wish for you to know your way to me, that you may be made wise, and strong on the pass you follow.                                                
(uit Lacotha Sweatlodge Cards, Archie Fire Lame Deer) 

Het oosten, de lente, geboorte, de wereld ingaan . Wat doet met  jou de eerste dagen dat de zon meer voelbaar wordt / is, het ontluiken van de natuur, de bomen, de planten en de vogels die zich meer en meer laten horen,  zien, voelen.  Die vraag stel ik me zelf eveneens. Sterker nog er wordt een werking, een energie van een ontwakende natuur gevoeld en beleefd bij mij, in mij. 

 

Het Oosten         Het gebied waar het licht ontstaat; helderheid                                                                   
 
I am the doorway of the sun./ I am where Wi meets the World in the full power of blessings. I open myself to youin celebration of this blessings, this miracle. I offer you each day the new beginning. Know, children of the Earth, that you may call on me at any time. I welcome you. I exist as an entity that you may experience.                          (uit Lacotha Sweatlodge Cards, Archie Fire Lame Deer)  
De inipi ceremonie heeft een kracht en uitwerking, warmte en hitte ondersteunen de reiniging van inipi en zij die deelnemen. Het gebruik, de geur en de kracht van salie dragen eveneens bij aan het reinigen van de lucht, de zweethut en zij die deelnemen aan deze inipi ceremonie.  


Andere data van inipi ceremonies met de seizoenswisseling, elk met een eigen accent in 2024 zijn:                        
van 9 en 10 maart

van 23-24 maart

van 22-23 juni inipi ceremonie op overgang van de lente naar de zomer 

van 6-7 juli

van 21-22 september inipi ceremonie op overgang van de zomer naar de herfst

van 30 november - 1 december
                                                           
van 21 op 22 december inipi ceremonie op overgang van de herfst naar de winter

 


Mannen en duisternis. Een verhaal apart en ook weer niet. In plaats van in een grot (bekend van heremieten, van de eerste christenen, monniken, vision quests, en van o. a. Johnny Cash) of  je elders terug te trekken, is een mogelijkheid je onder te dompelen in een inipi met jezelf, met mede mannen om je heen in een kring en naast je. Een gelegenheid en moment om met jezelf en verwante mannen bijeen te komen, met elkaar te verblijven, te delen, te verbinden, te ervaren en aan te gaan, te zuiveren,  rusten, verstillen, eren, vieren, schouwen en wat verder bij je tevoorschijn komt. Dit alles in de donkerte van een inipi, in de donkerte en in de stilte van de avond en nacht versterkt door een smalle schijn van de maan.
 

 

 

Inhetdonkeriserlicht    In het donker licht het verborgene  op    (Foto X. Emerenciana)Voor aanmelding, vragen wat betreft de inipi ceremonies enkele praktische gegevens:    
Locatie:  De Vlindertuin, St. Antoniusstraat 45, Heythuysen                                                                                                     
Aanvang zweethut / inipi ceremonie: zaterdag 12.00 uur tot zondag 12.00 uur                                                        
Vergoeding: incl. maaltijd en verblijfskosten €  100.00
Tel nr : 06 - 557749088                                                                                                                                                                
Mail adres :       Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                                                                                            
Web pagina:      Magpeya

 
Familie Opstellingen / Systemische Werken

Een vooraankondiging betreffende De Vlindertuin te Heythuysen en Sittard van bijeenkomsten met Familie Opstellingen, ook aangeduid als Systemisch Werken. Vanaf  de maand mei is er een herstart ervan in De Vlindertuin.  Deze bijeenkomsten zullen in april via deze web pagina bekend worden gemaakt. Misschien bekend en misschien zelfs aan een dergelijke bijeenkomst deelgenomen  of van deze of gene vernomen of over uitgewisseld. Misschien wekt het belangstelling om eens kennis te maken.
Heb je belangstelling, is het iets van je gading om deel te nemen. Een welkom. Mocht je willen deelnemen, laat het  weten en je wordt beantwoord. Reeds mijn dank.  Of misschien ken je iemand die hierin is geïnteresseerd om hem of haar op deze bijeenkomsten  te wijzen. In dat geval reeds dank daartoe.