Berichtgeving activiteiten september – december 2018
in De Vlindertuin te Heythuysen  

Sioux

 Fotograaf onbekend of anders misschien E. S. Curtis

 

20 – 21 oktober  2018 Inipi ceremonie vaders en zonen (zonen vanaf 18 jaar of in nader overleg).

Misschien spreekt dit idee je, dit avontuur als vader of als zoon, zonen aan en heb je interesse om deel te nemen samen met je zoon of zonen, wie weet. 
Vergoeding incl. maaltijden, verblijfskosten € 160.00 vader en zoon


10 november 2018 vuurloop ceremonie rond Sint Maarten.

Het feest van Sint Maarten heeft onder meer als achtergrond het element vuur. Misschien is deze vuurloop een uitdaging of uitnodiging voor jou. Het moment suprême is wanneer je voor het pad met roodgloeiende, hete houtskolen staat Je komt  in contact met hitte, energie, angst, benauwdheid, twijfel, moed, kracht, besluit en hiernaar te luisteren. Wat dat ook zij. Natuurlijk wordt hieraan in de voorbereiding aandacht aan besteed en meer dan dat alleen, met medenemen van de zin: 
Het enige echter wat een vuurloop van je vraagt, is oprechte aanwezigheid.

Aanvang: Zaterdag 10 november 2017 om 14.00 uur. We eindigen rond 22.00 uur.
Er is gelegenheid om te overnachten. Gaarne aanmelden wanneer je dat wenst. 
Vergoeding: Vuurloop incl. maaltijd en verblijfskosten € 90.00.

 

17 – 18 november 2018 inipi ceremonie voor mannen bij nieuwe maan. De donkerte en de stilte van de avond en nacht versterkt door een smalle schijn van de maan is misschien wel een moment voor mannen om met zichzelf en verwante mannen te delen en te ervaren.

 

15 – 16 December 2018 Inipi ceremonie ten tijde van de overgang van de herfst naar de winter, van oogsten naar overpeinzing, beschouwing, aanschouwing.

In de Tarot is een zinsnede wat mij lijkt dat iets zegt over deze dagen De nacht is het donkerst vlak voor de dage raad.

Een persoonlijke noot. Een sprekende foto hierboven. Eenvoud spreekt. Een gebruik, een traditie, eeuwen en eeuwen oud. Een gebruik, een traditie van waar men staat, wie je bent, in relatie tot de mensen nabij je, natuur, het universum; een zuiverings-ceremonie, een pas op de plaats maken, maken, zien wat er is, aanschouwen. Het is bijzonder voor mij, verrijkt met een studie geschiedenis, om met een dergelijke oude ceremonie in aanraking te zijn gekomen en in deze tijd te kunnen ondergaan en ervaren. De studie geschiedenis bewerkstelligde  verbinding maken met mensen, met mezelf en meer dan dat. Dit is een wezenlijk element en kracht van de inipi ceremonie en is eveneens wezenlijk in mijn leven. En natuurlijk zijn er momenten dat dit niet het geval is en wat mij toont om wederom verbinding te maken met mezelf en wat er is op dat moment, en diegene naast mij.

Praktische gegevens:
Aanvang inipi ceremonies: zaterdag 12.00 uur tot zondag 12.00 uur.
Vergoeding: zweethut incl. maaltijd en verblijfskosten € 90.00
Locatie: De Vlindertuin, Sint Antoniusstraat 45, Heythuysen

Wat betreft vragen, aanmelding en informatie:
Henk Waltman
Tel 06 55774908
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.magpeya.nl