Creatieve workshops van Roos&Zo creatief

Even een kleine selectie van de mogelijkheden. Wil je graag iets op maat of heb je een specifieke vraag? Mail me dan, ik denk graag met je mee. 

Voor een workshopdatum, bel of mail me, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,  dan kunnen we samen een geschikte datum uitzoeken. Ik werk ook op zaterdagen en zondagen. Evt. kan het ook op een doordeweekse dag of in de avonduren. Graag tot ziens in de Vlindertuin!

U kunt contact met mij opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-46163383.

 

WORKSHOP GODINNEN

godinnen

 

Overal ter wereld hebben mensen, vanaf de oudheid tot aan nu, heilige vrouwenbeeldjes gemaakt. Ook op de dag van vandaag wordt vrouwelijke spiritualiteit en vrouwelijke kracht steeds meer gewaardeerd. 

Tijdens deze workshop gaan we eerst kijken welke godin bij jou past of welke jou aanspreekt. Is het de godin Isis, de Egyptische godin van de maan en de zee, of maak een Akua'ba, een beeldje dat gebruikt wordt in Afrika voor vrouwen die graag zwanger willen worden en / of hopen op een gezonde baby. 

Prijs: € 20,- per persoon

De workshop duurt +/- 3 uur en is inclusief alle materialen.

 

WORKSHOP MOZAÏEK SCHALEN

mozaiek

 

Tijdens deze workshop gaan we ronde schalen of vierkante platen (bijvoorbeeld om op te hangen) mozaïeken. Een heerlijk ontspannende bezigheid waar je al je creativiteit en fantasie in kwijt kan. En, iedereen kan het! De ronde schalen zijn uitermate geschikt als mandala. 

Verras jezelf en anderen met de mooie resultaten! 

Prijs: € 25,- per persoon 

De workshop duurt +/- 3 uur en is inclusief alle materialen.

De afmetingen zijn:

Ronde schaal: +/- 30 cm diameter

Omdat de lijm even goed moet drogen, krijgt u van mij een zakje voegsel mee om het werk thuis af te voegen. Natuurlijk met handleiding, en ik leg het ook nog uit tijdens de workshop.

 

Mozaïeken als creatief kinderfeestje? Dan kan natuurlijk ook! Dan maken we een kleine bloem, ster of dierfiguur.  

 

 

 WORKSHOP THEEPOT PIMPEN

theepimpen

 

Tijdens deze leuke workshop maken jullie je eigen unieke theepot!

We beschilderen de theepot met speciale verf zodat je de pot ook thuis echt kan gebruiken. Of gebruik decopatch voor een unieke look.

Natuurlijk horen er bij de workshop een grote selectie uit thee waarvan jullie tijdens de workshop heerlijk van kunnen genieten. 

Of koffie is er ook!

Prijs: € 22,50 per persoon

De workshop duurt ongeveer 2,5 uur en is inclusief theepotten en alle andere benodigde materialen!

 

SERVIES BESCHILDEREN

servies1servies2

 

Hoe leuk is dit voor bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest! Geef de bruid (of bruidegom!) een handgemaakt servies als cadeau.  

Je hoeft geen talent te zijn in het tekenen of het schilderen, iedereen kan het! Je mag gebruik maken van onze voorbeelden en materialen zoals porseleinverf, stiften en decoupage technieken. 

Maak van een saai wit servies een unieke collectie herinneringen!

Prijs: € 25,- per persoon inclusief servies en al het materiaal

Heb je een specifieke wens qua servies, dat kan! Van alles is mogelijk :) 

 

EEN SCHILDERIJ MAKEN IN POP ART STIJL

popartpopart2 

Andy Warhol is er niets bij, jij maakt je eigen pop art schilderij!

Dit is een ideale workshop voor mensen die wel graag willen schilderen maar nog net niet weten hoe precies. Je levert mij een digitale foto van jezelf, je oma, je kind of je huisdier, maakt niet uit wat, ik zorg dat ze op een canvas doek komen te staan en tijdens de workshop leer jij hoe je de Pop Art stijl onder de knie krijgt!

Formaat canvas: 30x40 of 30x30 cm, afhankelijk van de foto.

Andere formaten in overleg mogelijk.

Prijs is inclusief gebruik van alle benodigde materialen.

Duur van de workshop is circa 3 uur.

Voor deze workshop is het nodig om ruim van te voren te reserveren i.v.m. de voorbereidingen!

 

ACTION PAINTING

action

 

Niet achter een schildersezel, niet zittend op een kruikje, maar actie! Kliederen met verf.  Spetteren, gooien, smijten, alles mag.

Je hoeft niet eens te kunnen schilderen voor deze supertoffe workshop. Je krijgt eerst uitleg over verschillende action painting technieken, en kunt eerst experimenteren voordat je je eigen (abstracte) schilderij gaat maken.

De kunstenaar Jackson Pollock brak met de ‘Europese manier van werken’ door zijn doeken niet op een ezel maar op de grond te schilderen. Hij raakt daarbij de ondergrond niet aan met een penseel of kwast, maar zwaaide met kwasten of stokken de verf over het doek heen, wat duidelijke sporen van zijn bewegingen achterliet.

Action Painting is een vorm van Abstract-Expressionisme. In deze stroming is er sprake van een lichamelijke en spontane manier van schilderen. Bij deze vorm van schilderen begint de kunstenaar zonder vooropgezet plan aan zijn kunstwerk. De kunstenaar probeert de acties die hij onderneemt om het schilderij te maken, op het doek over te brengen.

En nu jullie! Laat je verrassen door deze workshop.  Leuk om naderhand alle schilderijen bij elkaar te hangen als één groot kunstwerk.

Alles is inclusief, dus de canvas doeken, papier, verf etc!

Duur van de workshop: +/- 2,5 uur

Het is aan te raden om een setje oude kleren mee te nemen voor deze workshop! 

 

 

BEELDHOUWEN / SPEKSTEEN

speksteen 2speksteen   

 

Altijd al je eigen beeldhouw-kunstwerk willen maken? Met deze workshop kan dat! Je begint met een ruwe steen en aan het eind van de middag heb je een zelfgemaakt beeldje in handen en ben je een ervaring rijker! Het werken met speksteen is geschikt voor iedereen, met of zonder ervaring met beeldhouwen. Dat komt omdat de speksteen een zeer toegankelijke steen is die makkelijk te vormen is door zijn zachte karakter.

Er zijn vele soorten speksteen. Van de buitenkant lijkt het een ruwe doffe steen, maar als je de steen nat maakt en wat oppoetst zal je zien hoe mooi hij is. Je mag zelf je eigen steen uitkiezen waar je mee wilt gaan werken, de steen moet je aanspreken.

De workshops zijn inclusief stenen en gebruik van alle materialen / gereedschappen.  De workshop duurt ongeveer 3 uur.

Prijzen:

Workshop Speksteen groot: 

Hierbij werken we met een grote speksteen.  Prijs € 25,- per persoon

Workshop Speksteen middel:

Hierbij werken we met een middelgrote speksteen. Prijs € 20,- per persoon

Workshop Speksteen klein:

Hierbij werken we met een kleine speksteen. Prijs € 15,- per persoon.

Voor een workshopdatum, bel of mail me, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,  dan kunnen we samen een geschikte datum uitzoeken. Ik werk ook op zaterdagen en zondagen. Evt. kan het ook op een doordeweekse dag of in de avonduren.

 

WORKSHOP SIERADEN MAKEN

sieraden3sieraden1sieraden2   

 

 

Wil je je eigen sieraden willen ontwerpen? Met deze workshop krijg je je kans! Van aluminium draad gaan we een ring en een hanger ontwerpen en maken. 

Je krijgt de keuze uit verschillende kleuren draad en de ringen passen altijd omdat we je vinger eerst opmeten. Alles wordt met de hand gemaakt.

Prijs: € 17,50 per persoon

De workshop is inclusief alle benodigde materialen! De workshop duurt ongeveer 2,5 uur.

 


WORKSHOP GELUKS-OLIFANTJE

olifantje1olifantje2olifantje3 

Olifanten staan voor wijsheid en geluk. 

Tijdens deze leuke workshop krijgt iedereen een olifantje van stevig papier maché die je naar hartenlust kan beschilderen, beplakken en versieren!

Geef hem een mooie plekje in huis, of geef hem aan iemand cadeau die geluk verdient en hij zal zeker geluk brengen!

Leuk voor jong en oud! 

Prijs: € 17,50 per persoon

Alle workshops zijn inclusief alle materialen.

De workshop duurt ongeveer 2,5 uur.

 

 

WORKSHOP DROMENVANGER   

dromenvanger1

 

De betekenis van een dromenvanger (ook wel dreamcatcher genoemd) is een legende van de Indianen uit Noord Amerika. Zij geloven dat het ophangen van een dromenvanger boven het bed nare en negatieve dromen weert. Al eeuwen maken Indianen dromenvangers en hangen deze boven het bed van hun pasgeborene. Ze gaan er van uit dat de wereld vol is met dromen: goede dromen, maar ook kwade dromen. `s Nachts vangt het net van de dromenvanger de `nare dromen` op en de veertjes laten de goede dromen door. Zo vinden goede dromen ongehinderd hun weg naar de dromer. 

Erg leuk en bijzonder om zelf te maken, want je kan hem zo persoonlijk maken als je zelf wilt. Maak hem voor jezelf, je kind of voor een pasgeboren baby!

Prijs: € 17,50 per persoon

Alles is inclusief alle benodigde materialen.

Duur van de workshop is circa 2,5 uur.

 

 

 

TAS PIMPEN

tas1tas2tas3   

 

Maak je eigen unieke shopper! Voor de echte designers onder ons. 

De basis is een grijze stevige shopper, die je dus helemaal zelf gaat versieren met kralen, verschillende stoffen, lint en applicaties. 

Prijs: € 25,- per persoon 

De workshop is inclusief alle materialen en de tas!

 

Wil je graag iets op maat of heb je een specifieke vraag? Mail me dan, ik denk graag met je mee. 

Voor een workshopdatum, bel of mail me, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,  dan kunnen we samen een geschikte datum uitzoeken. Ik werk ook op zaterdagen en zondagen. Evt. kan het ook op een doordeweekse dag of in de avonduren. Graag tot ziens in de Vlindertuin!