Nabij in rouw

Rouwen doe je samen. Het is mogelijk om huisbezoek te ontvangen en U bent ook van harte uitgenodigd voor de bijeenkomsten in De Vlindertuin. 
Met een kop koffie/thee maken we samen tijd om naar elkaar te luisteren en met elkaar te delen wat er zoal in ons omgaat.
Met een gebed, gedicht, muziek en een luisterend oor staan we stil bij degenen waarvan we afscheid hebben genomen en degene die de gevolgen daarvan dagelijks ervaart.

Voor de data zie de agenda op deze website.
Aanmelding is gewenst via onderstaande contact gegevens.
Vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

 

In ons leven worden we op onverwachte momenten geconfronteerd met het afscheid nemen van dierbaren.
Dit brengt diepe rouwgevoelens met zich mee.
Maar ook bij echtscheidingen, verlies van gezondheid of een baan komen rouwgevoelens voor. Zo’n afscheid kan je enorm raken en enigszins uit het evenwicht slaan.
Belangrijk is om dan mensen om je heen te hebben die naar je verhaal luisteren en je ondersteunen in deze fase van je leven.
De rouwverwerkingsgroep “Nabij in rouw” wil zo ook tot steun zijn op die verschillende momenten als verlies in uw leven om de hoek komt kijken.

rouw1

Overlijden
Heeft u een dierbare verloren, dan verandert uw leven enorm. Misschien was het afscheid onverwachts en dringt de werkelijkheid nog niet tot u door. Of zag u het overlijden aankomen wegens ziekte van de overledene en bent u al door een scala aan gevoelens heen gegaan.
De periode na een overlijden zal in ieder geval van tijd tot tijd allerlei gevoelens met zich meebrengen. Voor de een komt dat met vlagen, voor de ander duurt het een hele periode aan een stuk. Hoe lang het rouwproces duurt kan per persoon anders zijn. Heeft u veel mensen om u heen, dan zal u de eerste tijd nog geregeld aanloop krijgen.
Maar er komt misschien een tijd, dat voor die anderen het leven weer zijn gewone gangetje gaat en u nog geregeld de pijn en diepte van verlies en eenzaamheid voelt. Dan kan een luisterend oor heel fijn zijn. De vrijwilligers van “Nabij in rouw” willen u graag bijstaan wanneer u nog eens graag over uw dierbare wil praten, over de gevoelens die u doormaakt of over allerhande zaken die op u afkomen.

rouw2

Verlies van gezondheid
Wanneer een chronische ziekte of een andere ernstige ziekte een last is die u met zich meedraagt, dan kan er zeker ook sprake zijn van rouwgevoelens. U kunt uw leven niet helemaal naar wens invulling geven, sommige dingen zijn niet meer uit te voeren en brengen soms verliesgevoelens en/of eenzaamheid met zich mee.
Gezonde mensen begrijpen niet altijd hoe het is om ziekte als uitdaging te hebben in het leven.

rouw2

Echtscheiding
Ook een echtscheiding brengt veel rouwgevoelens met zich mee. Misschien was het niet uw keuze om te scheiden en viel deze gebeurtenis rauw op uw dak. Misschien koos u er wel zelf voor maar er waren ook vele mooie momenten die u nu achterlaat. Soms komt u in een achtbaan van gevoelens, die tijd nodig hebben om verwerkt te worden. Welke onzekerheden staan u nog te wachten?
Een heleboel vragen kunnen naar boven komen. Door met iemand te praten die ervaringsdeskundig is, kunt u verder op weg geholpen worden door dit landschap aan gevoelens.

rouw2Verlies van baan
Wanneer u plotseling uw baan verliest valt een grote zekerheid in uw leven weg. Misschien voelt u zich aan de kant gezet, heeft u weinig kansen op de arbeidsmarkt vanwege leeftijd of opleiding. Hoe uw toekomst er uit ziet is onzeker en dat roept allerlei gevoelens op. Ook in deze fase kan het fijn zijn als er iemand met u meekijkt en luistert zonder oordeel.

rouw2Erover praten?
Het onderdrukken van (rouw)gevoelens kan leiden tot allerlei fysieke klachten. U kunt zich gespannen gaan voelen, last van hoge bloeddruk krijgen, buik- of hoofdpijn kunnen klachten zijn, die ontstaan na onverwerkte rouw.
Het hebben van rouwgevoelens is heel normaal en het is juist heel belangrijk om ze gewoon toe te laten en er de juiste aandacht aan te geven.
Hebt u behoefte erover te praten met iemand dan kan een vrijwilliger van de rouwverwerkinggroep u bijstaan met raad en daad.

Het is mogelijk middels individuele gesprekken of groepsbijeenkomsten met lotgenoten.

Onze vrijwilligers staan graag voor u klaar!

Elianne Kamphuis, Yvonne Evers, Annie Janssen, Petra Koehlen, Annelies Verlinden, Bart Thiessen, Liesbeth Schroen
Mede namens pastoor Vankan en cluster Tabor

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.     of  Elianne Kamphuis 06-26400570     Liesbeth Schroen 06-18257160




rouw2



U kunt bellen met 06-12213611  of email naar  :  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mede namens de parochies van het cluster Tabor.