Marianne van Helvoirt - Mevissen

Marianne

 

Naam : M.E.J.J. (Marianne) van Helvoirt - Mevissen

gsm        :  06-51 53 80 90

e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Persoonlijk profiel

“Vanuit betrokkenheid en overtuiging concrete resultaten bereiken in het verrijken van het leven van mensen en het vergroten van de individuele wereld. Het regelen van een goede balans tussen fysieke, mentale en emotionele krachten om vervolgens persoonlijke groei van mensen te realiseren. Dat geeft mij energie en voedt mijn geluksgevoel, zoals ik ook geniet van de mooie dingen in de natuur en dat bewust onderdeel laat zijn van mijn positieve energie”. 

 

Ik ben bevlogen en gepassioneerd in het verder helpen van anderen naar volgende stappen, door de motivatie te vergroten en door hoop en vertrouwen de ruimte te geven.

In mijn werk zet ik de ander centraal, heb ik oog voor de persoon erachter, luister ik met aandacht en werk ik vanuit een holistische benadering naar het definiëren van de vraag/ het probleem en het gericht opstellen van een stappenplan. 

Ik stel me open op, deel mijn ervaringen en inzichten om zodoende volledige aansluiting te bouwen met de ander. Hierdoor kan ik mijn werk effectief, zorgvuldig en met gedrevenheid invullen. 

 

Mijn (preventieve) aanpak en benaderingswijzen zijn bewezen effectief en de methodes die ik daarbij heb ontwikkeld ondersteunen in het bereiken van zichtbare structurele resultaten in korte tijd. Ik zorg dat mensen duurzaam inzetbaar blijven en dat ze leren om zelfredzaamheid zelf vorm en inhoud te geven. De praktijk heeft meermaals laten zien dat mijn bijdrage betekent dat onnodig intensieve, complexe en langdurige re-integratie trajecten voorkomen worden. Ik leg de focus op de juiste plek en acteer hierin vanuit wederkerigheid en commitment.  

 

 

Mijn werk en mijn meerwaarde

Ik traceer de kernoorzaak van alle vormen van pijnklachten vanuit een integrale of holistische aanpak. 

Een voorbeeld van pijnbehandeling is scheefstand en/of torsie in bekken. Middels onder andere stretch en podoposturaal therapie breng ik het lichaam in balans en hef ik eventuele verschillen in beenlengte op. 

 

Een ander geconstateerde pijnoorzaak kan zijn de kaken of ogen, waardoor men structureel pijn heeft. Ik verwijs in dit geval door naar de meest passende deskundige uit mijn netwerk. Ik beschik in Nederland over een betrouwbaar en zeer deskundig netwerk van professionals die vanuit betrokkenheid, geloof en enthousiasme cliënten verder helpen. Onze samenwerking is intensief. We delen kennis en leren van elkaar.  

 

Ik volg de voortgang van het herstel van een cliënt, hou vinger aan de pols en weet welke resultaten geboekt worden en welke vervolgstappen nodig zijn. Maatwerk is hierbij essentieel. Ik beoordeel steeds weer welke middelen, methoden etc.. het meest effectieve is voor de betreffende pijn en wat past bij de cliënt. Loopbaan

Mijn basis ligt in de opleiding verpleegkundige (behaald in 1983), waarin ik ruim 15 jaren werkervaring heb opgedaan in verschillende instanties, zoals: Ziekenhuizen, verzorgingshuis voor verstandelijk gehandicapten en verslavingsinstituut. 

 

Vervolgens heb ik gekozen zelfstandig ondernemer te worden en ben ik in 1997 een eigen Praktijk gestart, toen als schoonheidsspecialiste. Ik heb me onderricht met diverse opleidingen en cursussen, waaronder Sportmassage, Oosterse massage en Triggerpointtherapie. 

 

Gaandeweg heb ik me verder gespecialiseerd en ben ik sinds april 2008 natuurgeneeskundig therapeut cq  podoloog en podo-posturaal therapeut. Dat houdt onder andere in dat ik geregeld bij- en nascholing volg (op HBO/WO-niveau) om mijn Praktijk op professioneel niveau te kunnen blijven positioneren