Marianne

 

Naam : M.E.J.J. (Marianne) van Helvoirt - Mevissen

gsm        :  06-51 53 80 90

e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Podo posturaal therapie

Mijn (preventieve) aanpak en benaderingswijzen zijn bewezen effectief en de methodes die ik daarbij heb ontwikkeld ondersteunen in het bereiken van zichtbare structurele resultaten in korte tijd. Ik zorg dat mensen duurzaam inzetbaar blijven en dat ze leren om zelfredzaamheid zelf vorm en inhoud te geven. De praktijk heeft meermaals laten zien dat mijn bijdrage betekent dat onnodig intensieve, complexe en langdurige re-integratie trajecten voorkomen worden. Ik leg de focus op de juiste plek en acteer hierin vanuit wederkerigheid en commitment.  

 

Voor wie zou het zinvol zijn om gebruik te maken van de podoposturaal therapie ?

Bij pijnklachten ergens in het lichaam, want de voetstand heeft invloed op het hele lichaam.

Pijn in de voeten , enkels, knie, benen, heupen, onderrug, bovenrug, nek, hoofdpijn, armen, handen.

Beenlengte verschil, armlengte verschil,  spierpijnen, stekende pijn, spierspanning, 

slijmbeursontsteking, zichtbare scheefstand, platvoeten, holvoeten, hallux valgus ( afbuiging van de 

grote teen richting tweede teen) , hamertenen, gekromde tenen, veel eeltvorming onder de 

voetzolen, ingegroeide teennagels, veel hoesten of moeilijk inademen, vermoeidheid, beperkt 

kunnen bewegen, pijn na het bewegen, als het uitvoeren van gecombineerde bewegingen pijn 

veroorzaakt bv arm omhoog tillen en tegelijk draaien ( ramen wassen ), kiespijn en / of gevoelige

tanden ( de tandarts ziet geen oorzaak hiervoor ), kan verlichting geven bij arthrose.

 

Mijn werk en mijn meerwaarde

Ik traceer de kernoorzaak van alle vormen van pijnklachten vanuit een integrale of holistische aanpak. 

Een voorbeeld van pijnbehandeling is scheefstand en/of torsie in bekken. Middels onder andere stretch en podoposturaal therapie breng ik het lichaam in balans en hef ik eventuele verschillen in beenlengte op. 

 

Een ander geconstateerde pijnoorzaak kan zijn de kaken of ogen, waardoor men structureel pijn heeft. Ik verwijs in dit geval door naar de meest passende deskundige uit mijn netwerk. Ik beschik in Nederland over een betrouwbaar en zeer deskundig netwerk van professionals die vanuit betrokkenheid, geloof en enthousiasme cliënten verder helpen. Onze samenwerking is intensief. We delen kennis en leren van elkaar.  

 

Ik volg de voortgang van het herstel van een cliënt, hou vinger aan de pols en weet welke resultaten geboekt worden en welke vervolgstappen nodig zijn. Maatwerk is hierbij essentieel. Ik beoordeel steeds weer welke middelen, methoden etc.. het meest effectieve is voor de betreffende pijn en wat past bij de cliënt. 

Loopbaan

Mijn basis ligt in de opleiding verpleegkundige (behaald in 1983), waarin ik ruim 15 jaren werkervaring heb opgedaan in verschillende instanties, zoals: Ziekenhuizen, verzorgingshuis voor verstandelijk gehandicapten en verslavingsinstituut. 

 

Vervolgens heb ik gekozen zelfstandig ondernemer te worden en ben ik in 1997 een eigen Praktijk gestart, toen als schoonheidsspecialiste. Ik heb me onderricht met diverse opleidingen en cursussen, waaronder Sportmassage, Oosterse massage en Triggerpointtherapie. 

 

Gaandeweg heb ik me verder gespecialiseerd en ben ik sinds april 2008 natuurgeneeskundig therapeut cq  podoloog en podo-posturaal therapeut. Dat houdt onder andere in dat ik geregeld bij- en nascholing volg (op HBO/WO-niveau) om mijn Praktijk op professioneel niveau te kunnen blijven positioneren