Harpspel vanuit je hart - improviseren met de harp    Door Liesbeth Schroen

 Liesbeth harp

Ervaringen en vaardigheden uit de wereld van klank: wat klank voor jezelf en een ander kan betekenen.
Ook voor beginners!


Speel je al een tijdje harp of wil je er aan beginnen en wil je naast, of in plaats van noten wel eens wat anders? Creëer je eigen muziek zonder afhankelijk te zijn van het notenschrift. In deze workshops gaan we aan de slag met de Middeleeuwse modi. Deze kerktoonladders vormen een oneindige bron van inspiratie en een eigen universele, muzikale taal. Deze modi werden veel gebruikt in de Gregoriaanse en Keltische muziek.
Tijdens deze workshop wordt ingegaan op de basisprincipes van het improviseren. Je wordt daarbij uitgedaagd om met je eigen creativiteit aan de gang te gaan, de vaste patronen los te laten het onbekende tegemoet.
Het woord 'improvisatie' komt uit het Latijn waarin het letterlijk 'onvoorzien' betekent. De muziek ligt dus niet van tevoren vast, maar wordt in het moment gemaakt.

Wat betekent het om te spelen vanuit je hart en intuïtief de juiste klanken aan te slaan, zonder dat je muziekkennis hoeft te hebben? In deze workshop(s) leer  je contact te maken vanuit het hart en door afstemming te maken de vingers als vanzelf over de snaren te laten gaan en de genezende klanken van de harp te ontvangen. Je gaat aan de slag met gronding, energie, emoties, aanraken, aangeraakt worden, voelen en stilte.  Door bewust te worden van wat klank met je doet leer je de harp kennen als een grote vriend, die jou en de mensen om wie je geeft ten allen tijden dienen kan.
Als natuurgeneeskundig therapeute werk ik veel met voornoemde kwaliteiten en wil deze graag met je delen om je harpervaring te verdiepen.

Met deze inspirerende, improviserende workshop(s) ga je op reis in jezelf en de muziek!

Voor wie?
- mensen die nog nooit harp hebben gespeeld; harpen zijn aanwezig;
- mensen die al ervaring hebben met harp of harptherapie.

Wanneer: in overleg.

 

Opgave kan telefonisch 06-18257160 of
Email naar Liesbeth